Gyllengul Paella

Sol ute, sol på tallriken :) Saffransgul paella är helt enkelt ljuvligt!

paella

Gyllengul Paella
till 5 portioner

2 kycklingfiléer skurna i bitar
olja

1 gul lök
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor

3 tomater
1 förpackning saffran (0.5g)
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan

3 dl ris
6 dl kycklingbuljong
400 g frysta skaldjur (ex räkor, musslor, crabstick)
3 dl djupfrysta ärtor
1 burk majs
salt och peppar

Skär kycklingen i bitar och fräs i olja under omrörning i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Salta och peppra och ta upp kycklingen.

Skär lök, paprika och vitlök mindre bitar och fräs några minuter i olja tills det mjuknat.

Blanda ner grovhackade tomater, saffran, paprikapulver och timjan och koka i ytterligare 5 minuter.

Tillsätt ris, blanda väl och späd med buljongen. Låt koka på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka ytterligare 10 minuter utan att röra om.

Lägg till sist ner skaldjur, ärtor och majs. Rör om försiktigt. Låt kastrullen stå på den avstänga plattan i 5 minuter.

Avsluta med att salta och peppra.

Lämna en kommentar




*