Grillfest med Scan

Grillfest med grillnyheter från Scan 2013

Jag fick möjlighet att testa några av Scans grillnyheter för säsongen och tackade givetvis ja till det uppdraget.

Bjöd in mina föräldrar samt min moster och morbror som var och hälsade på till en härlig grillfest.

Började kvällen med att dricka ett glas Barefoot White Zinfandel (nr 2215) som är en perfekt sällskapsdryck tillsammans med lite jordnötter, plommontomater och minikorvar (Kolbász och Chorizo).

Scan minikorvar
Pressbild från Scan

Vinet var gott, men korvarna kan jag personligen inte uttala mig om då de innehöll paprika båda två i ganska omfattande mängd. Men gästerna låter hälsa att de var goda båda två. Kolbászen var något mildare och hade inte så lång eftersmak till skillnad mot Chorizon som var den starkare av de två.

Jag gav mig ut till grillen igen för att ta mig an den verkliga grillningen för kvällen. Vad som lades på grillen var följande:

Nötspett Tellicherrypeppar – milt kryddat med Tellicherrypeppar, en svartpeppar med rund och fruktig smak.

Scan Halvspjut Kaffe & Anchochili har fått sin smak av finmalet kaffe och soltorkad chili, Ancho. Smaken är mild och balanserad men farligt beroendeframkallande.

Scan Brännhet Karré är något för den som gillar heta kryddor! Tre sorters chili finns i den torra kryddblandningen som karréskivan är täckt med. Smak av Cayenne, Jalapeno, Anchochili & spiskummin.

Årets Smak Flintastek 2013 är Örter. En mild Flinta med tydlig smak av örter och en fruktig efterton som kommer från granatäpplejuice.

Scans grillnyheter 2013

För att balansera upp det hela lite så grillade jag även lite Halloumi och bacon.

Scans grillnyheter 2013

Även om det är inne att äta en faslig massa kött så krävs det nog en del tillbehör för att bli en riktig grillfest! ;-)

Grillfest

Så till detta serverades det ungsrostad potatis och morötter, coleslaw, sallad, vitlöksbröd och en vitlökssås.

Receptskiss:
1 dl hemmagjord majonäs
1 dl creme fraiche
1-2 pressade vitlöksklyftor
0,5 kruka basilika
ca 10 gräslöksstrån
salt och ev. lite svartpeppar

Gör så här:
1. Blanda majonäs med cremefraiche och den pressade vitlöken.
2. Finhacka basilikan och gräslöken och vänd ner i såsen.
3. Smaka av med salt och ev. lite svartpeppar, helst från kvar.
4. Låt mogna i kylen i ca 30 minuter.

Marias kommentar:
Roligt att få testa lite nyheter och det gör att man testar sånt som man inte annars köper. Mycket av köttet som tillagades nu hör till de mer kryddstarka varianterna vilket jag i normala fall undviker. Är ingen person som är så värst förtjust i när det bara är starkt!

Karrén ska jag villigt erkänna att jag inte smakade alls på. Insåg från början att här är det lite för mycket hetta för att jag ska fixa det. Blandat resultat bland gästerna. Några tyckte att den var på tok för stark, andra att den var riktigt god, men att den är rejält stark.

Grillspjutet med sin kaffeton var spännande. Det var nya smaker för mig och det här kan jag tänka mig igen.

Flintasteken var väldigt saftig och mör och hade en mild fin örtsmak. Som köttbit är inte flintastek något vi brukar köpa. Tycker det är lite omständigt och vill ha renare köttbitar. Smaksättningen får dock tummen upp!

Nötspetten var väldigt smidiga och något jag absolut kan tänka mig att köpa om man ska dra iväg och grilla en kväll och inte har hunnit förbereda något själv. Rent kött, enkel smak som går att matcha med många olika såser/tillbehör där smaken från köttet inte tar överhand. Kommer garanterat att köpas igen.

Lämna en kommentar
Reklam: