Ginger Pork Wok med mynta och ris

Det här var aldrig tanken att det skulle bli ett recept här på Salt&Peppar. Det var bara ännu ett av alla recept från matkassen vi köper varannan vecka. Men när jag smakade så insåg jag att detta var ett av de bästa matkasse-recepten på länge och jag ville vara säker på att inte bli av med receptet, så mobilen åkte upp för att snabbt ta ett foto. Dessutom är receptfoldern så dåligt skriven när det gäller att återanvända recept. Det fungerar jättebra när man får hem alla sakerna, men det är omständigt när man hela tiden ska leta upp hur mycket av varje sak man behöver köpa hem i efterhand. Så matkassen fungerar jättebra just när man får varorna med. Så, vad jag vill komma fram till var helt enkelt att detta var enkelt och jättegott och här är receptet omskrivet så att det går att återanvända :)

Ginger Pork Wok med mynta och ris

Ginger Pork Wok med mynta och ris
till 4 portioner

500 g fläskfärs
salt
1 rödlök
250 g champinjoner (på fotot burkchampinjoner då jag är allergisk mot de färska)
150 g sockerärtor

Woksås:
1 bit ingefära (2 msk)
1 msk socker
2 msk japansk soja
2 msk vatten
1/2 tsk chili flakes
2 tsk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor (pressade)

till servering:
jasminris (ca 3,5 dl okokt) (ja, det är bulgur på fotot, men jag hade inget ris hemma och det ingick inte till måltiden i matkassen. Irriterande, ja. )
mynta
chiliflakes
tomatsallad (eller andra grönsaker)

 

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Woksås: Finriv ingefära. Blanda ingefära, socker, japansk soja, vatten, chili flakes, vitvinsvinäger och vitlöksklyftor (pressade) i en liten skål.

Skiva rödlök. Skölj och dela champinjonerna.

Hetta upp en wok eller stekpanna med neutral olja. Fräs fläskfärs med lite salt på hög temperatur 3-4 min, tills den blivit lite frasig.

Blanda ner lök, champinjoner och sockerärtor. Fräs ytterligare 2-3 min. Tillsätt woksåsen och sjud 1-2 min. Smaka av med salt.

Toppa woken med mynta och lite chili flakes. Servera med jasminris.

 

Källa: Linas lättlagade matkasse v 44 – 2017.

Lämna en kommentar




*