Fyllda paprikor

Häromkvällen gick jag förbi grönsaksdisken i affären och såg att det låg massor av stora fina röda paprikor där. Kom på att det var väldigt länge sen jag lagade just fyllda paprikor. Så det blev det alltså till middag den kvällen. Jag vet att det finns många varianter på receptet, men själv brukar jag göra en vanlig köttfärssås med gul lök, vitlök, nötfärs, krossade tomater, buljongtärning och kryddor. Sen fyller jag de röda paprikorna med köttfärssåsen, strör riven ost över och gratinerar dem i ugnen. Serverar ris och en sallad till!

chris_070719a.jpg

Idag hade jag en fylld paprika som blev över med till lunch på jobbet och då tittade en av mina arbetskamrater på den och tyckte att jag fuskat som skuret paprikorna på “fel” håll. Hon brukar alltid kämpa med att få dem att stå rakt i formen. Själv delar jag dem alltid längs med om de är stora och skär av toppen och fyller dem hela om de är små.

Kommentarer

Maja skrev 2007-07-19 klockan 22:50

Enkelt och gott!

Millan skrev 2007-07-20 klockan 00:01

Mm, sånt gillar jag också! Ser så gott ut!

Lämna en kommentar




*