Friends & Brgrs Helsingfors

Detta besök gjordes innan världen lamslogs av Coronapandemin och allt resande fick ta en paus.

Ett besök till Helsingfors för ett uppstartsmöte kring ett Eramus Plus-utbytesprogram mellan fem olika europeiska länder gjorde att jag hade en ensam kväll då jag var tvungen att hitta någonstans att äta. Orken var inte på topp och jag var inte sugen på något särskilt heller, men var tvungen att få något i magen innan det var dags att sova. Gjorde en snabb Googling och hittade ett ställe som skulle ha riktigt bra burgare och de skulle ha en med brieost och gula kantareller som gjorde att min smaklökar började jubla. Sagt och gjort, det var mörkt och duggregnet gjorde mig sällskap under min promenad genom Helsingfors.

Tyvärr så var den burgaren slutsåld när jag väl kom fram till restaurangen och dessutom var det en ganska lång kö innan jag skulle kunna få ett bord. Såg dessutom en servitris swisha förbi med en tallrik där de hade klyftpotatis som såg ut att komma från ICA:s frysdisk på tallriken så bestämde jag mig för att vända på klacken och gå igen. Det var ingenting som tilltalade mig alls när jag såg tallriken swisha förbi mig.

En snabb Googling gjorde att jag styrde steg till Friends & Brgrs. Valet föll på en Cheese & Onion Brgr med fries. Lagom storlek och allting smakade väldigt gott. Gillade verkligen den karamelliserade löken! Allting är gjort från grunden och de vet hur de ska hantera råvarorna. Det här gjorde de riktigt bra!

Lämna en kommentar
Reklam: