Friday Night Chicken Sweet BBQ

Friday night chicken Sweet BBQ

Via Buzzador så fick jag möjlighet att prova färdig kyckling från Familjen Dafgård. Det är kryddad kycklinglårfilé med skinn som du sedan bara ska värma i ugnen och därefter är allting färdigt. Du fixar dina egna tillbehör och när vi provsmakade så blev det miniröst och sallad till.

För det första så var produkten himla svår att hitta då det visade sig att ICA inte har tagit in den i sitt stortiment. Hittade den på Willys till slut. Valet föll på Sweet BBQ som skulle vara smaksatt med bl.a. tomat, vitvinsvinäger, sirap, curry och paprika. Denna produkt kommer även i smakerna Sweet Chili och Sourcream & onion.

Hur som helst, jag tillagade kycklingen i ugnen efter anvisningen på påsen och den blev då lite för bränd för att se så där jättegod ut. Gissar att det är sirapen i själva “kryddtäcket” som ställer till det.

Smakmässigt så upplevde vi att den var något för stark och familjens 5-åring tokvägrade att ens smaka.

Vi vuxna tyckte att det var för mycket kryddtäcke och sedan är vi inget fann av skinn som denna produkt kommer med. För lite rent kycklingkött helt enkelt för vår smak. En påse á 500 gr för 50-60 kr är inte särskilt prisvärt om du frågar mig. Visst, det kan vara smidigt om du inte vill marinera kycklingen själv, men nu kan du inte styra styrkan gällande kryddningen eller mängden i och med att de redan är färdiga i påsen.

Vårt betyg blir 1 av 5 och ett ganska tydligt betyg om att detta inte är något för oss.

Kommentarer

Trollmamma skrev 2014-06-04 klockan 14:23

Jag fick oxo prova sån där via Buzzador, valde sweet chili. Den var så tråkig att jag inte ens iddes skriva om den. Så tyvärr, Dafgårds, det där blir ingen hit!

Carro skrev 2014-06-04 klockan 14:25

Potatisen såg dock jättegod ut, vad är det för nån? :)

finish skrev 2014-06-05 klockan 23:19

Vilka rena tallrikar. Så rena har dom ju inte alltid varit :)

Martina skrev 2014-06-06 klockan 16:43

Såg dig precis i reklam på tv! Kul och grattis! :-)

Maria skrev 2014-06-15 klockan 10:49

Carro: Det är Felix miniröst - finns färdiga i frysdisken. Bra att ta till när det måste gå fort! ;)

Maria skrev 2014-06-15 klockan 10:50

Trollmamman: Bestämda mig för att skriva bara i varnande syfte. Håller med dig om att de var riktigt trista. Finish: Fungerar finfint. Martina: Millan hälsar och tackar.

Lämna en kommentar
Reklam: