Färdigmat från Spoons

Efter många år utomlands kom Henrik tillbaka till Sverige och insåg vad de flesta av oss andra redan visste – färdigmaten i kyldisken är oftast under all kritik. Vad Henrik gjorde som de flesta av oss andra inte gör, var att ta tag i saken och starta upp ett eget företag för att göra bra färdigmat.

Jag och min jobbarkompis Teresa har provsmakat flera av rätterna och uppskattar verkligen att det kommer fler alternativ på marknaden.

Mobilen har fått jobba flitigt som kamera och jag ber om ursäkt att fotona är lite halvkassa i dagens inlägg.

Rödbetssoppa
Söt rödbeta möter syrlig färsk lime, skarp wasabi & uppfriskande ingefära.

Första soppan testade Chrisse och jag till middag. Här snackar vi kryddstark soppa! Jag ska väl erkänna att jag väntade mig en ganska smaklös sörja, ungefär som färdigmat brukar vara. Men jag hade verkligen fel. Härliga bitar av riktig rödbeta och skarp wasabi. Chrisse nickade glatt och sa att det här passade honom. Själv tycker jag om konsistensen på soppan, men tyckte att wasabin blir för stark.

Grön ärtsoppa
Perfekt balans av små ärter, babyspenat och koriander, avrundad med färsk grädde.

De här burkarna med soppor räcker till 1-2 portioner enligt förpackningen. Så Teresa och jag delade på denna till lunch och åt även bröd till. En soppa som verkligen gick hem hos oss båda. Krämig med god smak av spenat och ärter. Kan verkligen tänka mig att köpa denna igen.

Dagen efter gav vi oss in på grytorna..

En spansk sång
Puchero heter den på spanska, grytan som lagas i varje spanskt (och sydafrikanskt) hem, i lika många varianter som det finns hemmakockar. Vi kunde inte låta bli att lägga i chorizo, denna paprikadoftande, lätt rökta kärlek. Grytans hetta kommer från färsk chili, som balanserar sötman från paprikan och tomaterna.

Mustig tomatgryta med rejäla bitar av grönsaker och bönor. Jag gillar att det är rejält med tuggmotstånd kvar i de vita bönorna. Krispig selleri och chorizo gör detta till en lunch jag blir mätt på.

En marockansk fest
Tagine är en rätt som tagit sitt namn från den typiska lergrytan som traditionellt används i Marocko och Tunisien. I den lagas möra grytor, där kryddor, oliver, frukt, nötter och citrusfrukter får ta plats, ofta tillsammans med lamm eller kyckling. I vår Tagine har kikärtor, medelhavsgrönsaker och typiska kryddor långsamt fått puttra innan vi tillsatt färska örter och torkade aprikoser.

Teresa tyckte att kryddningen var spännande, men upplevde att grytan blev lite väl söt med aprikoserna.

Sammanfattningsvis:
Färdigmat som för en gångs skull faktiskt smakar mycket! Rejäla bitar av riktiga grönsaker. Inga konstgjorda tillsatser och dessutom fettsnålt. Kan man annat än att göra tummen upp för Spoon och önska fler smaker?

Pris: Sopporna kostar runt 40 kr och grytorna en femma mer.

Om Spoons:
Hemsida: http://www.smakaspoons.se/
Just nu finns de till försäljning i Malmö, Lund, Höllviken och Bunkeflostrand.

Kommentarer

Berith skrev 2012-02-06 klockan 08:15

Spännande! I dag skall jag handla på Ica Maxi och skall se om märket finns där.

Ulrika skrev 2012-02-07 klockan 10:28

Hej Millan och jobba kompisen, tack för eran revision och feedback. Vi uppskattar att höra vad våra konsumenter tycker och tänker! Vi har försökt att göra alla rätterna så smakrika som möjligt - ett tips för er som tycker det är lite för mycket heta i rödbetsoppan är att lägga till en klick grädde fil eller något liknade. Hoppas det smakar! Ulrika från Spoons

Pralin från matmedmera skrev 2012-02-07 klockan 21:27

Man uppskattar för lite rotfrukter. De är billiga och mycket hälsosamma

Lämna en kommentar




*