Efterlysning – Pizzasallad

Som kontrast till Millans inlägg nedan så är jag behov av ett recept på Pizzasallad.

Det vankas hemmagjord pizza ikväll och då behövs även lite pizzasallad för att få till en helhet.

Så hur gör ni? Jag har hört talas om varianter med att hälla på kokande vatten över kålen för att göra den mjukare, en annan där man ska krama kålen för att få ur vätskan.

Så hur gör ni?

Kommentarer

Kryddburken skrev 2010-01-22 klockan 17:26

Att slaka kålen med hett vatten är ett plus, men en kork eller två med ättika så får du en perfekt pizzasallad! Här har jag ett recept om du vill prova : http://kryddburken.se/2008/04/18/extra-god-pizzasallad/

Karin skrev 2010-01-22 klockan 19:06

Så här brukar jag göra. Men dessvärre...den ska göras i förväg och stå och dra 1-2 dagar i kylen. Ingenting för den här pizzakvällen alltså. Det blir en stor mängd som håller sig bra i en plastpåse i kylskåpet. Smakar gott till annat än pizza också. 1 vitkålshuvud 2 stora morötter 2 röda paprikor 2 gula lökar LAGEN: 1 1/4 dl vitvinsvinäger 1 1/4 dl matolja 2-3 msk strösocker 1 msk salt, ev. svartpeppar Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och låt koka några minuter. Låt det svalna lite. Strimla vitkål, morötter och paprika. Hacka löken. Blanda allt i en skål. Slå över lagen. Lägg en tyngd ovanpå. Låt stå i press i 1-2 dagar i kylskåpet.

Zarah skrev 2010-01-22 klockan 19:31

½ msk vatten 1 mk vinäger (jag föredrar vitvin, men äpple funkar fint) 1½ msk olja Koka upp med en gnutta salt. Riv kålen fint (gärna på osthyvel). Strö grovmalen svartpeppar över kålen. (Finstrimla eventuellt gul lök och ta i den med.) Slå över dressingen medan den fortfarande är varm. Rör runt. Kålen slaknar automatiskt av värmen och du får en perfekt pizzasallad på ett ögonblick. (Funkar toppen med paprika, morötter etc i också.)

Martina skrev 2010-01-22 klockan 19:58

Jag brukar köra vitkålen i matberedaren och blanda med 6 delar olivolja och 2 delar vitvinsvinäger, salt och peppar. Gör man salladen några timmar i förväg så tycker jag den mjuknar tillräckligt mycket, det gäller att ha tillräckligt med dressing. Receptet finns även här: http://matochodla.blogspot.com/2009/09/pizzatajm.html

Berith skrev 2010-01-22 klockan 21:00

Har ni provat Veckosalladen som finns här på Salt & Peppar. Den är riktigt god!

Lämna en kommentar




*