Dumle Pepparkaka

Åsikterna har varit minst sagt blandade bland andra bloggare om den nya Dumlen med pepparkakssmak. Vi var tvugna att testa!


pressfoto med tillstånd

Man blir snäll av pepparkakor och glad av choklad sägs det. Med start i oktober intar Dumle Pepparkaka butikernas godishyllor för att få svenskarna i rätt stämning lagom till jul. Nyheten som säljs under en begränsad period är en unik smakkombination av mjölkchoklad, ljuvligt seg kola och julens mest älskade kryddor.

Denna vinter får Sveriges mest omtyckta chokladkola Dumle sällskap av ytterligare en familjemedlem. Dumle Pepparkaka är nyheten för alla som älskar de kryddiga smaker som hör julen till och som söker något nytt bland de annars traditionella chokladpralinerna och kolorna.

Dumle Original är Sveriges mest populära tofféekola. Dumleklubban introducerades redan 1945 och utökades under mitten av 80-talet med den folieinslagna kolan i de klassiska, stjärnbeströdda färgerna rött, blått och gult. Dumle växte snabbt i popularitet och i dag äts 13 Dumle-kolor varje sekund världen över.
Källa: fazer.se

Millans kommentar: Jag tror att mina förväntningar var lite väl högt ställda, för jag blev faktiskt besviken när jag smakade på den första kolan. Som vanligt med Dumle är det svårt att äta en, för jag fortsätter glatt att tugga mig vidare. Pepparkakssmaken finns där, men den kommer inte riktigt till sin rätt. Nä, ska jag äta dumle blir det även i fortsättningen mixpåsen där den goda lakritsdumlen finns istället :)

Marias kommentar: Vilket antiklimax! Förväntningarna var högt ställda då jag verkligen älskar originalet och glatt tuggar i mig kola efter kola. Har även ett recept på Dumlegrottor som är oerhört goda. Såg framför mig att det skulle bli en julversion med de pepparkakskryddade Dumlekolorna. Nu är jag dock ytterst tveksam om jag ens kommer baka dessa kakor. Ja, jag blev besviken, tyckte inte alls om smakkombinationen och håller mig till originalet. Planen på att göra en ny twist av den klassiska Rocky Roaden kommer inte på tal heller. Något jag verkligen hade tänkt göra och som jag även läst flera andra bloggare tipsa om. Men icke, dessa kolor kommer inte innan för min tröskel igen.

Uppdaterat 2014:
2011 skrev Maria och jag detta inlägg om Dumle pepparkaka. När jag såg dem i butik för några veckor veckor sedan tänkte jag att det var en nyhet, lite smått senil som jag är ibland, och lät dem följa med hem. Framför tv:n smaskade jag glatt i mig dem och tyckte att de var hur goda som helst. Sen hittade jag inlägget här i bloggen och insåg att jag dissat dem helt. Det hade även Maria gjort. Men nu satt jag här och smaskade glatt i mig dem och tyckte om dem. Pepparkakssmaken är rund och god och fungerar bra med chokladen. Så frågan är om Fazer har gjort om kryddningen sedan 2011 eller mina smaklökar har ändrat sig? Nu var de goda iaf :)

Kommentarer

Per skrev 2011-11-14 klockan 21:22

Ooops, Dumlekommentaren kom under fel inlägg. Se Google+

Lämna en kommentar