Dö jävla bananflugor

Plötsligt så bara fanns de där, de jäkla bananflugorna. Men bort ska de! Vasken städades grundligt med klorin, för att döda eventuella ägg och annat de lagt i vasken och fiffiga små fällor fixades.

Bananflugefälla
Till vänster – före.
Till höger – efter.

Koka upp lite vatten och blanda med en tesked hounung och en matsked vinäger. Klicka i ett par droppar diskmedel. Fällan är redo. Efter en natt räknade jag till ett tiotal i glaset.

Har du något annat bra tips för att bli av med dem?

Uppdaterat 070627
Två nätter senare har jag fångat runt 40-50 bananflugor. Fällorna fungerar och bananflugorna finns inte längre kvar i vårt kök!

Ytterligare tips
Vi har testat fler typer av fällor, vissa bättre än andra. Ett glas rödvin fungerar, men inte lika bra som fällan vi just skrev om. En annan fälla som däremot fungerar utmärkt är äppelcidervinäger och några droppar diskmedel.

Kommentarer

Sara skrev 2007-06-28 klockan 18:19

Så himla bra sida det här, som jag återkommer till med (o)jämna mellanrum... Jag glömde ett halvfullt glas rödvin på diskbänken en dag när vi hade en massa bananflugor. De drunknade i horder där i.

Elenore skrev 2007-06-30 klockan 10:48

Precis så där brukar jag göra och det fungerar jättebra!!

Therés skrev 2007-08-25 klockan 12:06

Testade en blandning av vinäger och ättikssprit, funkade hyfsat. Vi glömde ett glas öl som stod framme häromdagen. Där hade några flugors liv gått till spillo, men även en hel svärm levande "hängde runt". Igår fick min mamma, som var på besök, nog. Hon tog helt sonika dammsugaren och sög upp de. Antalet äckelflugor har minskat radikalt! Sååå skööönt... Kan rekommenderas.

Millan skrev 2007-08-25 klockan 13:07

Therés: Haha, ja, dammsugaren kan vara bra till mycket! Tack för tipset!

dejvid skrev 2007-11-09 klockan 05:22

Ja, dammsugare kan vara bra till väldigt mycket. En annan grej man kan använda dammsugare till är att på ett enkelt sätt bli av med getingar eller andra insekter som mygg och så genom att helt enkelt suga in dem. mvh :D

Linus skrev 2008-07-18 klockan 13:23

Nu har jag satt en lösning med kokat vatten, honung, ättiksprit och diskmedel på köksbänken, hoppas det funkar :) En liten kommentar om dammsugaren är ju det att alla insekter förökar sig i dammsugarpåsar om de har möjlighet till det, så en bra idé kan vara att preppa påsen med t.ex. Myrr eller annat insektsdödande pulver innan man börjar jaga flygfäna med luftsugarsvärdet

ewi skrev 2009-08-10 klockan 16:08

Har precis tagit ett glas med koncentrerad saft och ättikssprit och lite dislmedel 15 banan flugor på ca 1 timme............

Caroline skrev 2009-11-23 klockan 22:21

Jag har ju läst detta inlägget förut då jag följt bloggen länge =) Men nu har jag samma problem här! Jag har kollat köket och skurat grundligt ÖVERALLT och ÄNDÅ är dom jävla flugorna kvar så mindes jag att jag läst här nånstans att man kan göra små fällor för dom och nu så hittade jag det! Har skurat vasken och hällt i klorin jag med så jag hoppas dom är väck i morgon!! Annars jääklar... hehe!

Adde skrev 2010-08-21 klockan 23:35

Ett glas konjak över natten funkar bra

Lämna en kommentar
Reklam: