Clementinfudge

Clementinfudge

Ingredienser:
1 påse skumtomtar med clementinsmak (100 gr) – Årets smak 2015
2 dl socker
1 dl vispgrädde
50 gr smör
100 gr hackad vit choklad

Gör så här:
1. Klipp isär skumtomtarna i småbitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält.

2. När allt har smält så fortsätt att småkoka i 10 minuter till under omröring.

2. Hacka chokladen och rör i den och rör tills massan blir blank.

4. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare.

5. Häll upp massan i en smord alternativt bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar.

Marias kommentar: Det är de orangefärgade bitarna längst bort som är Clementinfudgen. Riktigt god tycker jag att den blev. Helt klart annorlunda smak. Passa på att fynda om de säljer ut årets smak av skumtomtar. Det går finfint att spara en påse eller två till nästa jul om du skulle vilja göra fudgen då. Se bara till att påsen är oöppnad! De kan bli lite hårdare, men det är ingen fara. Det fungerar finfint att göra fudge av dem ändå.

Längst fram har du romrussinfudge, limefudge, tomtefudge och sist men inte minst clementinfudge. Om du vill göra romrussinfudgen så gissar jag att du kanske inte har en påse skumtomtar med knäcksmak från 2013 liggandes. Jag skulle byta ut dem mot marshmallows och testa med ljust muscavadosocker i stället för vanligt strösocker. Kan vara värt att testa för den fudgen är fenomenalt god!

Lämna en kommentar
Reklam: