Brunch på Ellagården

Brunchtallrik på Ellagården

På Alla hjärtans dag hade vi bokat bord på Ellagården för att äta deras berömda brunch.

Stället ligger en bit utanför Borås och du behöver helt klart ha bil för att ta dig dit vilket är en nackdel.

Stället som sådant ligger lite ute på landet och det är ganska fina omgivningar, (lite svårt att se mitt i vintern med all snö i och för sig…).

Lokalen är vit och ljus och känns luftig och fräsch. Själva buffén är självplock och finns en trappa upp. På entréplan finns våffelstationen och sitter du nere så osar det våfflor så det står härliga till. Mindre skoj att sitta precis där alla ska grädda sina egna våfflor. Våffelstationen var för övrigt ganska grisig när vi var där. Smet som hade runnit över och det såg allmänt kladdigt och lite ofräscht ut faktiskt. I övrigt när det gäller efterrätter så fanns det endast någon form av passionsfruktsmousse (det smakade och såg verkligen ut som Ekströms färdiga pulvermousse!!!).

En del av brunchbuffén

Buffén bestod av 2-3 sorters bröd, (såg hembakat ut, varav det ena verkade vara portionsscones, men de var lite märkliga i konsistens upplevde jag det som. Dock helt okej smakmässigt), smör, färdigskivad ost, någon korv, skivad tomat och gurka, lax, parmaskinka, färsk honungsmelon, färsk ananas, pastasallad, någon bönröra, någon sillröra(?). Till det varma hörde kyckling, köttbullar, prinskorv, bönor i tomatsås, ugnsbakade tomater, stekt ägg, bacon, omelett, stekt potatis och säkert något mera som jag missade.

Såg även att det fanns två sorters yoghurt och någon müsli har jag för mig.

Det ingår vatten, kaffe eller thé. Vill du ha juice så kostar det extra. 30 kr för en stor kanna som hade räckt till säkerligen 4 vuxna.

Närbild på en del av brunchbuffén

Priset då? 149 kr p/p vilket jag upplever som lite i mesta laget för vad man fick. Maten var helt okej, men som sagt var inget jag ramlade av stolen för. Att juicen kostar extra kändes lite småsnålt och efterrättsdelen riktigt kass faktiskt. Saknade även ett större utbud av ostar och någon marmelad.

Övrigt som kan kommenteras är att du rekommenderas att boka bord för att vara säker på att få plats. När vi var där var det dock långt ifrån fullbokat och det fanns gott om lediga bord. Har du småbarn med dig så ombeds du ta med egen barnstol för att vara på den säkra sidan för att få någon. De har stolar som du hakar fast på bordet, men du är inte garanterad att få någon trots att du har bokat bord.

Dessutom har de inget skötbord vilket känns riktigt uruselt! Stor tumme ner på den punkten! Serveringspersonalen har dessutom ingen aning om de har skötbord eller ej och du får helt enkelt titta efter själv. Kan meddela alla andra som tänker besöka Ellagården och har blöjbarn med er att det alltså inte finns något skötbord att tillgå så du är hänvisad till att lägga barnet på badrumsgolvet. Kändes mindre skoj, men vad göra? Så ta med ett skötunderlägg och egen barnstol!

Jag kanske låter väldigt negativ till brunchen på Ellagården och ja, det är jag nog. Dels så har jag hört så mycket gott om detta ställe och framför allt deras brunch. När jag själv nu har ätit den så tyckte jag inte att det var så mycket att hänga i julgranen. Sen är det smågrejerna som drar ner det hela som servicen runt omkring med barnstolar och skötbord.

Kvalitén på maten känns å ena sidan tipp topp (jättefräsch parmaskinka och frukt t.ex., men utbudet hade lite kvar att önska. Går inte alls att jämföra med brunchen som serverades på Delit etc. förut. Himla trist bara att det stället har bytt ägare och inriktning och brunchen är ett minne blått.

Så rent spontant är Ellagården inte ett ställe vi kommer att besöka igen (tyvärr).

Hitta hit:

Lämna en kommentar