Brown Brothers Liqueur Muscat

Under hösten var jag på matmässan Det goda köket och fick då förmånen att få en alldeles utmärkt genomgång av en rad olika viner från Krister som jobbar på Bibendum.

Krille - Bibendum

Jag är ingen stor vindrickare och är ganska svårflörtat när det gäller viner överhuvudtaget. Dock må jag säga att deras boxvin Drosty-Hof Pinotage/Shiraz var lättdrucket och riktigt gott, detta trots att det är ett rödvin säger en hel del (jag dricker inte rödvin alls annars!).

Tyvärr finns det än så länge bara i Systembolagets beställningssortiment men Bibendum har lagt upp ett formulär på sin hemsida så det gick smidigt som tusan att beställa en box och sedan kommer det ett SMS när boxen finns att hämta ut på Systembolaget.

Vad som annars fick mig att genast anteckna namn och liknande var Brown Brothers Liqueur Muscat.

Brown Brothers

Den fylliga smaken är perfekt till smakrika desserter på choklad. Har rätten dessutom nötter i sig är det perfekt. Kakor gjorda på torkad frukt är också gott. Det kan också med fördel drickas på egen hand med bara kaffe eller kanske lite nötter.

Nötterna får jag väl hoppa över då jag är lite överkänslig mot vissa nötter, men allt med choklad står högt upp på listan här hemma så denna ska inhandlas så fort tillfälle ges.

På just mitt Systembolag så var det en beställningsvara, men den finns i det ordinarie sortimentet i ett flertal butiker. Men om du ska beställa så är det Brown Brothers Liqueur Muscat,nr 22825. Den finns endast i flaskor om 375 ml och kostar 138 kr. Det kan kanske anses lite dyrt, men detta klassas som dessertvin och då dricker du inga stora mängder så flaskan räcker ganska länge ändå.

Kommentarer

Chris skrev 2008-01-06 klockan 20:30

Det här vill jag prova! Såg dock att det bara finns i en butik inne i Malmö. Så jag får kanske beställa det.

Lämna en kommentar
*