Köttbullar med feta

Precis som så många andra så läser vi alltid Buffé-tidningen i jakt på nya recept. Senaste numret var dock inte riktigt i vår smak, men vi bestämde oss för att vi måste välja ett recept iaf. Valet föll på Lovisa Eleonora Inez Köttbullar.

Köttbullar med fetaost
Till 4 personer

500 g nötfärs
3/4 dl vispgrädde
3 msk ströbröd
1 ägg
1 krm paprikapulver
2 msk hackad timjan
2 morötter
50 g fetaost

Tillbehör på fotot:
Mandelpotatismos
Sallad (isbergssallad, gurka, morötter, feta och rostade pinjekärnor)

Blanda grädde och ströbröd i en stor bunke. Låt stå ca 2 minuter. Tillsätt nötfärs, ägg, paprikapulver, timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ihop till en jämn smet.

Skala och riv morötterna fint. Smula eller hacka fetaosten. Blanda i morötter och fetaost i smeten. Rulla köttbullar och lägg dem på en tallrik.

Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. När smöret fräser, stek köttbullarna tills dom får fin färg. Börja med lite varmare stekpanna och sänk sedan värmen. Det är enklast att steka klart några köttbullar åt gången.

Millans kommentar: Saftiga smakrika köttbullar. Dock går det bra att skippa grädden och använda mjölk istället. Vi serverade dem med ett fluffigt mos av mandelpotatis och en sallad till. Definitivt en en variant med köttfärs vi kommer att göra igen.

Kommentarer

sara skrev 2010-09-16 klockan 11:34

mmm! det här ska jag definitivt testa att göra en vegetarisk variant på.

Millan skrev 2010-09-16 klockan 13:53

Sara: Lär bli hur bra som helst vegetariskt också :) Om jag skulle göra dem på quornfärs hade jag nog slängt i lite mer kryddor än vad som står i receptet.

Lämna en kommentar




Reklam: