Italiensk korvgryta
Vad som är italienskt med denna låter jag vara osagt, men namnet gav jag den enbart efter smaken på buljongtärningarna. Det blir mycket mat av den här grytan och den fungerar bra att frysa.
Italiensk korvgryta
800 g falukorv
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
smör
3 morötter
2,5 dl matlagningsgrädde
ca 3 dl vatten eller mjölk
2 italiensk ört-buljongtärningar (knorr)
1 msk finhackad libbsticka
Serveringsförslag:
Ris eller potatis
Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Fräs i smör i en gryta tills löken börjar mjukna.
Skär falukorven i halvmånar och låt fräsa med löken en kort stund.
Häll på vätskan och smaksätt med buljongtärningarna och kryddorna. Skala morötterna och skär i mindre bitar och lägg i. Låt puttra tills morötterna börjat mjukna.
Servera med potatis eller ris (eller liknande).
Kommentarer
Linda skrev 2010-07-19 klockan 07:05
vad gott de ser ut, denna gryta måste jag ta och testa,
Reklam:
Lämna en kommentar