Potatissoppa med pecorino

Krämig potatissoppa med syrlig creme fraiche och välsmakande pecorino. Mmm säger jag :)

potatissoppa

Potatissoppa med pecorino
till 4 portioner

300 g potatis
10 cm purjolök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lagerblad
2 msk fryst persilja
2 dl crème fraiche (eller grädde om du föredrar en rundare smak)
1,5 dl grovriven pecorino (eller parmesan)
salt och peppar

Bonustips: Blanda ut potatisen med extra palsternacka och lite rotselleri. Ger så mycket fylligare och godare smak.

redning:
2 msk mjöl
1 dl vatten

till servering:
basilikablad
bröd

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Lägg det i en kastrull med vatten, buljongtärningar och lagerblad. Koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

När potatisen kokat färdigt, ta upp lagerbladet. Mixa soppan slät med stavmixer tillsammans med persiljan. Blanda ner crème fraiche och pecorino och mixa ytterligare nån minut. Vill du ha lite tjockare soppa så red av den med mjöl och vatten (blanda vatten + mjöl och häll i och låt koka upp). Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Den här soppan är ganska lyxig redan med både krämig creme fraiche och pecorino, men vill du lyxa ytterligare är det bara att servera med flera olika tillbehör. Här med lite lufttorkad skinka, purjolök, extra ost och stekt svamp.

Det här säger inte jag nejtack till iaf :)

Lämna en kommentar




Reklam: