vi testar Linas matkasse

Efter att ha testat Mativeckans GI-kasse var vi sugna på att testa Linas matkasse, som det finns reklam överallt för. Så vi nappade på deras “prova-på-erbjudande”. På söndagkvällen levererades en riktigt läcker kasse med mat. Alla kylvaror snyggt förpackade i en påse och det andra i en annan kasse.

Recepten tillhör Linas matkasse, men jag mailade och fick tillstånd att dela med mig av ett av deras recept. De andra fotona får ni se som inspiration till en bra veckomeny :)

Veckans meny vecka 36

A Medel: Parmesangratinerad fisk med tomat och champinjon
till 4 portioner

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka ca 900 g potatis.
3. Skölj och torka av ca 600 g sejfile. Bred ut fisken i en ugnsfast form.
4. Häll 1 dl grädde över fisken och strö över ca 2/3 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
5. Skiva 3 tomater och 125 g champinjoner.
6. Fördela champinjoner och tomatskivor ovanpå fisken. Strö över blad av 1/2 kruka basilika och ca 80 g parmesan. Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga i ca 25 minuter. När fisken varit inne 15 minuter, höj värmen till 225 grader.
7. Koka 300 g broccoli enligt anvisningar på förpackningen eller samkoka med potatisen de sista minuterna.
8. Servera fisken med kokt potatis och broccoli.


B Medel: Citron- och fänkålsbräserad kyckling med ris


C Snabb: Fläskkotlett med oliv- och paprikasås och pasta


D Snabb: Kokosdoftande morotssoppa med lime och basilika


E Tuff: Svampfylld köttfärslimpa med ris och salladskorgar
Då jag är allergisk mot svamp stekte vi den vid sidan av, så bilden överensstämmer inte riktigt med hur de tyckte att man skulle laga rätten.

Millans kommentar: Vi är mycket nöjda med Linas matkasse. Det har varit rejält med mat i påsen och i många av rätterna har vi fått med mer kött/fisk än vad som egentligen skulle vara med. Nästan varje dag har det räckt till middag för två + två lunchlådor. Ingen av rätterna har varit någon “wow vad gott”-rätt. Men allt har varit bra och nyttig vardagsmat. Extra plus för att de inte skickar med massa lightprodukter, utan man använder riktig grädde och blandar med vatten.

Här hittar du Linas matkasse: http://www.linasmatkasse.se/

Har du testat någon av de här kassarna? Vad är din erfarenhet?

Kommentarer

Ingelöf skrev 2011-09-14 klockan 08:42

Vi kör Linas, 2a veckan nu! Jag är jättenöjd, efter att ha tappat all matinspiration så känns detta perfekt! :-)

Rickard skrev 2011-09-14 klockan 08:55

Har testat ett par olika och vi har varit nöjda med nästan alla rätter. Nästa vecka testar vi Tastelines, fick recepten i mailen igår och det såg gott ut.

Millan skrev 2011-09-14 klockan 09:12

Ingelöf: Vad kul att höra att ni också är nöjda! Rickard: Jag var också sugen på Tasteline, men de levererar tyvärr inte. Så du får rapportera om hur det går istället :)

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-09-14 klockan 12:12

Testar ju samma kasse som du, helnöjd förutom att de gula tomaterna hade krosskador och brödet var helt mosat så de fick fåglarna mumsa på. Har hittills testat fisken, äter ju inte fisk men sambon tyckte det var himla gott, positivt då det är lättlagat. Sedan har det blivit fläskkotletterna fast utan oliver,mycket gott, kommer garanterat att göra denna rätt flera gånger och idag blir det köttfärslimpan som säkerligen är mycket god.Kommer göra en "riktigt" sås istället för att bara servera stekskyn. Kommer inte göra soppan då jag inte är så förtjust i soppa och sambon inte tycker han blir tillräckligt mätt på soppa, ja om man nu inte äter mängder med bröd till förstås. Ja och brödet fick ju som sagt fåglarna.

Millan skrev 2011-09-14 klockan 12:21

Linda: Synd att så mycket var dåligt i er kasse. Vi fick ICA:s vakumförpackade ciabattabröd, så det höll sig fräsch och fint ända fram till ugnen. Chrisse gillar inte heller oliver, men vi hade i dem trots det. Han gillade smaken såsen fick av dem, även om han sen inte åt upp oliverna. Tack för att du delade med dig av dina tankar, extra kul att läsa vad ni tycker om precis samma kasse.

Mårtenssons kök skrev 2011-09-14 klockan 17:03

Nej, inga kassar testade här hos oss. Tycker det är en kanonidé för de som verkligen behöver det, har dålig inspiration och tid att handla. Men för vår del tycker vi att halva nöjet är att handla, känna och lukta på de olika grönsakerna, få inspiration i affärerna, hitta nyheter i utbud osv osv...

Ami skrev 2011-09-14 klockan 19:14

Vi har just fått samma recept som er för denna vecka och vi har lagat fisken och fläskkotletterna. Fisken, med extra vitpeppar, hamnade på fisktopplistan (ugnsstekt röding och sushi smäller högst) här hemma och den gick även lätt ner hos barnen. 8/10 var vårt betyg. Idag lagades kotletterna och det var gott, men såsen lite mesig. Jag piffade upp den med lite grov och stark senap. 5/10 tror jag betyget landade på. Helt okej, vi kan äta det igen om det kommer i någon kasse framöver. Jag tror att våra spenatblad hann frysa någonstans på vägen, för de var rätt trista och champinjonerna var blöta och slemmiga, men i övrigt ser allt fräscht ut. Vi kommer fortsätta med Linas efter denna provkasse. En 3-dagarskasse varje vecka skulle nog passa vår familj ännu bättre. Men det kanske kommer.

Linda Griffin skrev 2011-09-14 klockan 22:26

Vi hade Linas matkasse en längre tid och var väldigt nöjda (paus just nu pga tillfället boende). Jag tror det endast en gång saknats en sak i kassen, annars har allt följt med och varit i toppenkvalitet. Många maträtter har vi varit skeptiska till när vi läst recepten med sedan blivit positivt överraskade. Särskilt när det gällt fiskrätterna, då varken jag eller min man är jätteförtjusta i fisk.

Micke skrev 2011-09-15 klockan 09:01

Varit kund till Linas Matkasse i över 2 år nu, så strax över 50 matkassar mottagna och 250 måltider tillagade. På alla dessa har det varit 1 måltid som jag och min sambo har funnit oaptitlig och 2 som barnen ratat helt. Sen är många alldagliga men nyttigare och mer varierat än vad vi hade åstadkommit själva. Många bekanta som också har barn är fast i köttbulleträsket medan våra barn äter allt, vet inte om det är tack vare Linas men det har säkert inte skadat.

Ylwa skrev 2011-09-16 klockan 10:20

Har haft Linas Matkasse nu i ett år och jag är supernöjd - det förenklar vardagen och ett lyft för inspirationen. Fisken var sagolikt god den här veckan!! Rena smaker, fräscht och även god i matlådan som värms i mikron =) //Y

Malin I Form skrev 2011-09-21 klockan 10:29

Vilka goda rätter! Ser väldigt smarrigt ut :)

Maria skrev 2012-05-01 klockan 13:01

jag är galet besviken på maten i kassen. På gränsen till helt smaklös, samma typ av käk man får på sämre lunchhak. Är folk så rädda för smaker? Dessutom är måltiderna väldigt kaloririka och stabbiga. Men det kanske är sån här mat som folk vill ha och kanske är kassen mer tänk för människor som vanligtvis inte lagar mat hemma?

Magnus skrev 2016-08-30 klockan 23:32

Nu skall jag äntligen ta och pröva linas matkasse själv, så kan jag göra upp min egen mening om kvaliteten. Folk tycker väldigt olika om kassen så detta skall bli spännande. mvh Magnus

Millan skrev 2016-08-31 klockan 07:21

Magnus: Vi har senaste året haft Linas lättlagade kasse varannan vecka. Kvalitén är det inga problem. Sen kan man väl ibland tycka att det blir lite väl dyrt med tanke på vad kassen vissa veckor innehåller. Men smidigheten vinner just nu hos oss. Ett sätt att få ihop vardagen helt enkelt.

Lämna en kommentar




Reklam: