Fish’n’chips

Fish’n’chips tillhör inte mina favoriträtter, men när jag såg inlägget hos Tina på pickipicki.se blev jag trots allt lite sugen. För detta är inte den klassiska Fish’n’chipsen, utan hennes variant med parmesan och solrosfrön.

Fish’n’chips
till 3 portioner

400 g vit fisk
800 g potatis
rapsolja
salt

Paneras i:
50 g parmesan
1 dl solrosfrön
1 ägg
ev. mjöl

eller

1 dl grahamsmjöl
salt och svartpeppar
1 ägg

Sås:
1 dl matyoghurt (vi valde creme fraiche istället)
rivet citronskal
0,5 msk saft från citron
salt och svartpeppar

Tillbehör:
grönsaker (här valde vi att göra en sallad med strimlad vitkål, fänkål, rödlök, riven morot och ruccola som blandas med lite olivolja, salt och peppar)

Skala potatisen och dela i klyftor. Vänd runt i en skvätt rapsolja och salta. Ugnsrosta på en plåt i 225 g i 40-50 min, eller tills potatisen fått fin färg.

Riv osten och blanda med solrosfröna.

Vänd fisk som delats i mindre bitar i uppvispat ägg och därefter i valfri panering. Stek på medelvärme i smör eller rapsolja, några min på varje sida, tills fisken är genomstekt. (Se kommentar längst ner.)

Undertiden Chrisse panerade fisken gjorde jag en sallad till.

Servera sedan i foliepaket tillsammans med potatis, grönsaker och sås.

Källa: http://www.pickipicki.se/2011/03/bara-snoren-saknas/

Millans kommentar: Detta var verkligen supergott! Vi hade lite svårt att få paneringen att fästa på fisken, men löste detta genom att göra en dubbelpanering (doppa fisken i mjöl först så att den blir torr. Därefter tar man ägget och paneringen som vanligt). Detta blev hur som helst väldigt smaskigt och solroskärnorna som trillade av i pannan blev nästan godare än fisken ;)
Såsen till var frisk och god och kommer att följa med oss till sommarens fiskgrillningar. Ännu ett recept som kommit till oss för att stanna!

Tina har dessutom en tävling i sin blogg där det gäller att laga något av hennes recept, vilket vi har gjort många gånger förr. Så för att vara med i tävlingen behöver vi även betygsätta det enligt hennes “pickiskalan” och väljer att ge det här en 8:a!
Vill du läsa mer om tävlingen, klicka här.

Andra rätter av Tina vi lagat och bloggat om hittar du här:
Lax med kräftstjärtar
Vegetarisk lasagne

Kommentarer

tina skrev 2011-03-09 klockan 17:29

Åh vad roligt att ni är med och tävlar! Jag inser såhär i efterhand att jag slant lite med tangenterna när jag skrev receptet. Man kan visst använda hela solroskärnor (lite meckigt dock), men vi brukar mixa fröna. Samma smak, men lite mer hanterbart! :-)

Lämna en kommentar




Reklam: