Bliss, Göteborg

Helgen skulle spenderas i Göteborg och vi försökte hitta en restaurang som inte hade semesterstängt, vilket faktiskt inte var så enkelt. Till slut hittade vi dock Bliss. De hade en snygg hemsida och det var i princip allt vi visste när vi ringde och bokade bord dit.

Klockan 20 i fredagskväll kom vi dit och stället var verkligen välbesökt, så det var tur att vi hade bokat bord. Dock så var där inget ledigt bord, så vi fick vänta en stund i baren och passade på att beställa in en liten “aptitretare”. En kunnig, duktig och intresserad bartender lyckades fixa oss vars en drink, olika, som vi blev jättenöjda med.

Drink

Sen fick vi vårt bord och det var först då vi förstod att vi hamnat på en av de hippaste platserna i Göteborg. Grundideen till maten var Street food, fast på ett annorlunda sätt. Servitrisen var jättecharmig och fick oss verkligen att känna oss hemma där direkt. Så vi valde en fyra-rättersmeny.

Rätterna kom in två åt gången. Först fick vi in snittar med tunnbröd och anklever samt en elegantare variant av Kebab. Svårt att förklara vad vi fick, men fint och gott var det. Till detta kom även en korg med bröd in och en färskost med timjan.

Nästa omgång mat är det ni ser på bilden här nedanför.
Delar av maten

En hamburgarevariant med coleslaw, grillad tomat och cajunkryddade popcorn samt lyxigare pizzor med tomat, ruccola och parmesan.

Rätterna var minst sagt spännande varianter på saker vi annars tycker är ganska trista.

Därefter var det efterrättsdags. Det blev mini-limepannkakor med jordnöts- och chokladsås samt finhackade färska frukter. Det låter gott, men blev kvällens besvikelse. Ganska smaklöst och inte alls det där lite sötare vi gärna hade sett till dessert.

Men stämningen på stället var jättebra och mysig housemusik gjorde sitt bästa för att vi skulle trivas där. Så vi stannade på ännu en drink efter att maten var avslutad.

Så, maten var häftig men inte riktigt värd sitt pris. Personalen var några av de bästa vi mött på en restaurang. Och stämningen var på topp! Extra plus för den roligaste drinkmenyn vi någonsin sett :)

Lämna en kommentar
*