Barilla presenterar färdigmat

Barilla kommer nu med färdigmat och givetvis är det pasta. Det speciella med dessa jämfört med liknande produkter är att de inte kräver varken kyl eller frys, utan klarar sig i rumstemperatur.

barilla färdigmat

De italienska rätterna kommer i de tre utsökta smakerna basilika & tomat, köttfärssås och blandade grönsaker. Förutom de goda italienska recepten så använder Barilla en speciell tillverkningsprocess som ger bra produktegenskaper. Genom att hög värme tillförs under packningen behöver inte rätterna förvaras i kyl eller frys – utan att tappa vare sig smak eller riskera att bli gamla. Alltså perfekt att förvara i skafferiet, i skrivbordslådan på jobbet eller i träningsväskan som en smakrik och snabb lunch eller som återhämtningsmål efter träningen.

Givetvis är de tillagade enligt klassiska italienska recept och precis som våra övriga produkter, innehåller de bara naturliga ingredienser och är tillagade utan tillsatser och konserveringsmedel. En ny förpackning håller pasta och sås separerade fram tills den ska ätas. Det gör den inte bara lätt att tillreda, utan pastan behålls också ”al dente” samt att den goda smaken man kan förvänta sig från Barilla består. Rätterna går snabbt att tillreda och är färdiga att ätas efter endast 90 sekunder i mikrovågsugnen.

Källa: Pressutskick

barilla färdigmat

Millans kommentar: Jag var mycket skeptiskt, det ska erkännas. Mat som har lång hållbarhet och inte kräver varken kyl eller frys är det något märkligt med. Men det här smakar faktiskt inte märkligt alls. Pastan är precis som reklamen säger med tuggmotstånd. Köttfärssåsen smakar som jag vill minnas att den gjorde i skolan. Så detta har faktiskt Barilla lyckats med.

Kommentarer

Jessica skrev 2013-02-25 klockan 10:27

Håller med om att det låter lite suspekt... Men ok, sånt som kan vara bra att ha när man behöver en helst-klar-för-fem-minuter-sedan-lunch åt barnen!

Lämna en kommentar
*