Bakad potatis

Vi åt bakad potatis i helgen. Trots sin enkelhet så är det en av mina favoriträtter. Det är enkelt att variera och blir oftast väldigt gott hur man än gör. Berättade för en kompis att vi skulle ha bakad potatis till helgmiddag och hon tittade frågande på mig:
– som middag?
Det visade sig att enda gången som hon åt bakad potatis var ibland till lunch. Och då enbart med en klick smör och salt. Så att ha det som lyxig helgmiddag, det hade hon inte en tanke på.

bakadpotatis

Får jag bestämma så äter jag helst gräddfil, rom, räkor, rödlök och grönsaker. Som på fotot här ovanför.

Chrisse skulle inte ens få för sig att äta det utan föredrar sin favoritröra med kött i.

Chrisses favoritröra
1 röd paprika
100 g rökt skinka
2 dl creme fraiche
italiensk salladskrydda
salt & svartpeppar

Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Strimla skinkan. Blanda med creme fraiche. Smaka av med salladskrydda, salt och peppar.

Relaterade inlägg:
Grundrecept – bakad potatis
Marias skinkröra med philadelphia och soltorkade tomater

Vilken är din favorit?
Men nu känner jag att vi kört fast i våra vanliga spår och alltid kör på favoritrörorna. Hjälp oss komma loss och föreslå dina favorittillbehör och röror! Skriv en kommentar och skicka med receptet eller länk till var vi kan hitta det! Tack på förhand för hjälpen!

Kommentarer

Natasha skrev 2010-05-18 klockan 12:31

Tycker om att ha creme fraiche och rårivna morötter till.

Lantisen skrev 2010-05-18 klockan 19:41

Riktigt gott verkar detta; bakad potatis är en försummad klassiker som dessutom är god! Skagenröra är ju aldrig fel till men påminner kanske ganska mycket om din favorit där? Kul att ni lägger upp så mycket numera:) älskar uttrycket: "En matblogg om dagen är bra för magen". ;) Hade

Fröken Dill skrev 2010-05-18 klockan 21:39

Räkröra med hackade räkor, shalottenlök, hemslagen majo, gräddfil, chilisås, tabasco, peppar salt och dill eller Kycklingröra med grillkyckling, mango chutney, curry, majo, gräddfil, salt och peppar Tycker fröken Dill

Tjejen i entjejenhundenhusvagn.se skrev 2010-05-19 klockan 08:09

Jag håller med dig, bakpotatis kan bli superlyxigt om man serverar med rätt tillbehör/röror. Min favorit är fetasås med grillad paprika (men den är lika god utan den grillade paprikan) och hittas här: http://dinefood.blogspot.com/2009/12/nyarsfest-medelhavscreme-med-variation.html Hej från tjejen i entjejenhundenhusvagn.se

Millan skrev 2010-05-19 klockan 09:16

Tack för alla bra tips!

Maggan skrev 2010-05-19 klockan 16:12

Jag skär bacon i småbitar,,knaperstek det..låt svalna...Finhacka gul lök..blanda detta med cream fraische..Vanlig eller lätt..Vilket ni vill..Sen lite sallad till det...Det är jättegott.. Gjorde denna röra ofta när jag arbetade i ett kök och servering,,detta var en favorit..

Maria skrev 2010-05-23 klockan 14:20

Gillar Fröken Dills variant med kyckling och mango chutney, men även Maggans variant med bacon lät spännande. Den måste jag nog mixa lite med när vi är hemma på svensk mark igen.

Lämna en kommentar
*