AXA Func* – nya müslisorter

Det verkar pågå ett müslikrig i butikerna, för det kommer nya sorter hela tiden. AXA har precis lanserat sin nya func* som sägs ha “optimal näringssammansättning”.

AXA func* har ett högt fiberinnehåll och inget tillsatt socker, sötman kommer istället naturligt från frukt och bär.

Müslin är fullproppad med nyttigheter, bland annat linfrön och pumpakärnor som innehåller bra fetter. AXA func* kommer i två smaker med flera så kallade superbär, såsom acai, gojibär och blåbär som alla innehåller en mängd vitaminer och mineraler som är bra för kroppen.

Källa: AXA

Det där med hur pass nyttigt saker och ting är låter vi bli att analysera. Men då vi båda har testat den här produkten får ni veta vad vi tyckte.

Millans kommentar: Gojibär, pumpa & havregryn med havtorn, det låter verkligen som något för mig. Müslin är full med godsaker och jag gillar den. Däremot har de lagt i aprikoser som är stenhårda och fastnar i tänderna. Så hade det inte varit för den detaljen hade den här verkligen gott hem hos mig. Den andra smaken med blåbär & hallon saknar som tur är aprikoserna, vilket gör den till min favorit av dessa två. En extra tumme upp för att det inte finns något tillsatt socker i paketen.

Marias kommentar: Massa nyttigheter och då jag har en dotter som är tokig i müsli är det verkligen toppen att det inte är något tillsatt socker.

Precis som Millan så tycker jag det är lite trist med de stenhårda aprikoserna, vill ha mjuka tuggvänliga fruktbitar. Personligen är jag ingen fan av alla dessa fröer i müsliblandningar men det gick ner ändå. ;-)

AXA func* supermüsli blåbär, hallon och havregryn med acai, landar på cirka 44,50 kronor per paket och varianten med gojibär och havtorn blir lite billigare och landar på cirka 40,50 kronor ute i butiken.

Personligen kan jag tycka att det är lite för dyrt för ett paket müsli, hur bra och nyttiga dessa än må vara…

Lämna en kommentar
*