Ann Ljungberg på bloggturné

Förra söndagen tipsade jag om Claes Grills bok och berättade även då att vi idag skulle få besök av Ann Ljungberg, som driver förlaget som Claes bok givits ut på.

Millan: Hej och välkommen hit Ann! Först skulle jag vilja att du lite kort berättar för våra läsare om vad en bloggturné är. Och varför du valt att besöka en matblogg.

Ann: Hej, kul att vara här. En bloggturné är ett sätt för förlag och författare att presentera sina böcker på nätet, genomatt besöka olika bloggar – med olika värdar och läsare – varje dag. Detta är tredje och sista veckan och det har varit jätteroligt! Hela turneplanen finns här om nån vill kolla in de andra bloggarna: www.alfbok.se/turne.htm

Millan: Vad som är mest intressant för våra läsare är att få veta mer om Claes Grill och ert kokboksprojekt. Så berätta gärna lite om det.

Ann: Kokboken är en biprodukt till den roman som Claes Grill har skrivit – Jag dog i Barcelona. Claes är mycket road av matlagning och har “råkat” få med ett 40-tal rätter i romanen. Det räcker ju till en liten e-kokbok där rätterna beskrivs mer utförligt med recept.

Millan: Hur får man tag i den här e-boken och vad kommer den att kosta?

Ann: Alla som köper romanen på vår sajt (www.alfbok.se) kommer att få kokboken på köpet! Vi kommer också att skicka den retroaktivt till de som redan beställt och fått romanen.

Millan: Kommer Alf-bokförlag att ge ut fler kokböcker eller vilken sorts böcker kommer ni att satsa på?

Ann: Claes håller på med en ny roman nu och en kvalificerad gissning är att det kommer att vara rätt mycket mat i den också! I övrigt får vi se – kanske gör jag något med de recept jag samlat ihop bland långseglare under 5 års tid. Sådana som vi brukar ha gott om tid att laga mat och gillar att använda lokala råvaror så jag har många spännande recept i samlingen.

Millan: Ann, du som driver din verksamhet från en segelbåt (just nu i Medelhavet), vad äter du själv om dagarna?

Ann: Jag gillar att handla på lokala saluhallar och grönsaksmarknader och köper sällan halvfabrikat. Just nu är jag inne i en tortilla-fas och gör variationer med kronärtskockor och sparris i den klassiska spanska omeletten. Det blir ofta grönsaksrätter till grillad fisk eller lamm. Tycker också om att ostpanera tunna kalvschnitzlar. Ibland lagar jag vaktel, kanin och helt nya saker som man bara hittar lokalt – här i Spanien är det t ex populärt att steka kycklingblod. Det händer att vi får ett otroligt sug efter “svensk” mat och när vi var i Italien fick alla besökare ta med sig färsk dill (nästan omöjligt att få tag på i Italien) så vi kunde göra dillkött. Har nog lagat mer svensk mat härnere än någonsin hemma :-)

Millan: Får man vara så nyfiken att man vill titta in i ditt lilla båtkök?

Båtkök

Båtkök

Ann: Tack för att jag fick komma hit!

Millan: Tack själv! Det här var trevligt!

Ikväll kommer vi att provlaga Tomates á la Provencale som nämns i boken, så välkomna tillbaka imorgon för att se resultatet.

Lämna en kommentar