Alla hjärtansdag / Tinas morotskaka

morotskaka

Tinas morotskaka

3 ägg
3,5 dl socker

1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 tsk mald kardemumma
1 msk kanel
4 dl mjöl

4 dl morötter, finrivna
2,5 dl neutral olja

smör till formen
skorpmjöl

Topping:
2 dl florsocker
200 g smör, smält och avsvalnat
200 g creme cheese
1 citron, rivet skal och saft
3 tsk vaniljsocker

Dekoration:
1 morot eller
strössel

 

Kakan:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker till en vit smet. Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kardemumma, kanel och mjöl. Vispa ihop med äggblandningen.

Blanda i morötterna och oljan. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda kakan i ugnen i ca 30-40 minuter tills den släpper från kanterna. Låt kakan svalna.

Topping:
Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och creme cheese till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen. Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan. Låt stå en liten stund innan servering.

Garnera.

Morotskaka

Det handlar helt och hållet om hur man dekorerar kakan. Med lite hjärtströssel blir det en alla hjärtans dag-tårta :)

Kommentarer

Hanna skrev 2008-02-14 klockan 10:32

Åh vad det såg mumsig ut!! Min sambo jobbar natt denna vecka, så vi kommer inte att träffas i dag... Men på lördag tänkte vi laga någon god mat och mysa lite.

Åsa skrev 2008-02-15 klockan 09:22

Den var riktigt mumsig! Jag fick äran att smaka denna kaka igår, 14 feb. :) Tack Millan! Mvh Åsa

maria skrev 2008-02-15 klockan 18:52

Guuud så smarrigt :)

Berith skrev 2008-02-16 klockan 05:20

Å vad den ser läcker ut! Det receptet måste jag prova.

Lämna en kommentar




*