Varm smörgåstårta
Börja nu med att glömma de vanliga kalla smörgåstårtorna med räkor, lax och leverpastej. Tänk sen mer en varm macka. Lyxa till den varma mackan och gör den som en varm smörgåstårta istället och resultatet blir en relativt snabblagad måltid du kan använda både som vardagsmat, men även göra till väldigt många på fest. Perfekt som både lunch och middag. Servera gärna med en sallad av något slag.
Varm smörgåstårta
till 4 portioner – på fotona är det dubbel omgång
3 skivor hönökaka (halvcirklar)
150 g crème cheese
Fyllning:
1 purjolök
en klick smör, några msk sådär
2 dl créme fraiche
örtkryddor (jag gillar örtagårdsblandning, italiensk salladskrydda eller fransk salladskrydda)
svartpeppar
1 burk konserverade skivade champinjoner
200 g skinka eller kalkon
Topping:
riven ost
2 tomater
oregano
till servering:
sallad
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj, ansa och strimla purjolöken fint. Fräs purjolöken med en rejäl smörklick. När purjolöken börjar mjukna, stäng plattan och tillsätt crème fraiche, peppar och örtkryddor.
Bred creme cheese på de tre skivorna hönökaka. Fördela purjolöksfyllningen på två av skivorna.
Strimla skinkan och lägg på. Lägg även på svampen. Lägg samman lagren som en tårta.
På översta lagret lägg riven ost och skivade tomater. Krydda med oregano.
Ställ in i mitten av ugnen 20 minuter.
Servera gärna med en sallad till.
Vill du ha förslag på en annan fyllning till din varma smörgåstårta?
Kolla då in denna:
Varm smörgåstårta med kyckling och champinjoner >>
Kommentarer
Berith skrev 2011-04-04 klockan 17:53
Ser gott ut!
Måste prova!
Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-04-04 klockan 19:55
Det här är absolut något för mig :-), gillar inte kall smörgåstårta men den här varma varianten verkar supermumsig :-), skall helt klart testas till helgen
Millan skrev 2011-04-05 klockan 14:28
Berith: Ja, det tycker jag att du ska testa :)
Linda: Jag tycker nog bäst om kall smörgåstårta, men denna var som sagt riktigt god. Berätta gärna vad du tycker om du testar :)
Nena skrev 2011-04-05 klockan 22:48
Jag har aldrig gjort en varm smorgastarta hemma, maste se till att fa tummarna loss eftersom det ar sa otroligt gott!
Onskar en harlig kvall,
Nena
Ingrid skrev 2014-04-26 klockan 13:10
Ser kanongod ut. Tack, den ska jag testa.
L8 pettersson skrev 2018-09-23 klockan 10:11
Super gott. Gjorde den redan 1994. Hade i strimlad kycklingfilé och bacon. Såååå sjukt gott.
Millan skrev 2018-09-23 klockan 18:34
Ja, kycklingfilé och bacon är ju supergott också!
Ann-Kristin Holst Vestgren skrev 2020-04-03 klockan 08:16
Den är helt underbart god!
Min mans kommentar!
- Varför har du inte gjort den här förut❣️?
Har även fått min kollega att göra den ! Super nöjd!
Millan skrev 2020-04-07 klockan 07:18
Vad kul att det blev så uppskattat! Tack för att du delar med dig Ann-Kristin!
Marie skrev 2020-05-25 klockan 13:13
Ser jättegod ut men står inte om man ska steka och blanda i champinjonerna i röran.
Millan skrev 2020-05-26 klockan 06:17
Tack Marie för att du uppmärksammade det! Jag ska genast skriva till det!
Reklam:
Lämna en kommentar