Pulled Pork i slow cookern

Pulled Pork (i slow cookern), maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på Google 2013. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det. Men nu när jag började titta på recept i kategorin Slökokning/Slow cooker, så insåg jag att det kanske är på tiden att vi lägger in det här.

Vi har ett grundrecept vi utgår från och det mesta blir faktiskt gott. Om orken verkligen är på noll kör vi med en färdig flaska bbq-sås, det fungerar det också. Så häng på nu så gör vi Pulled Pork i slow cookern!

Pulled Pork i slow cookern

Pulled Pork i slowcookern

1 kg fläskkarré

2 klyftade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor
en rejäl klick smör


Sås/Marinad:

1 dl ketchup/chilisås
1 dl vätska typ vatten/öl/coca-cola
1 msk socker av något slag typ farinsocker eller flytande honung
2-4 tsk kryddor, allt från örtkryddor till piffi allkrydda går bra, men blanda inte för mycket ;)

Pulled Pork i slow cookern

Stek lök och vitlök i smör och lägg ner i grytan.

Tips: Det finns folk som tycker att det går bra att lägga rå lök direkt i grytan. Jag tycker oftast att det ger en märklig bismak, så jag försteker alltid all lök som ska ner i grytan.

Lägg köttet ovanpå löken i grytan.

Rör ihop såsen och häll över.

Sätt igång grytan på 7-9 timmar på den låga inställningen. När det är dags att servera plockar du upp köttet och drar isär det med en gaffel.

serveringsförslag pulled pork

Serveringsförslag:
– I tortillas bröd med grönsaker (fotot ovan)
– tillsammans med pommes, grönsaker och någon sås
– i hamburgerbröd med grönsaker
– som fyllning i brunchmuffins

Tips 1: Picklad rödlök är riktigt gott ihop med köttet, klicka här för att komma till recept.

Tips 2: Se nedan från Instagram, det går utmärkt att använda en färdig flaska bbq-sås också.

Tips 3: Om du skulle få rester över måste jag bara få tipsa om den här pastasåsen. Den är verkligen supergod! Pastasås med pulled pork >>

Kommentarer

Ki skrev 2017-03-26 klockan 22:29

Så man behöver inte bryna köttet som det står i crockpot manualen? Bra recept med de olika alternativen. Tack

Millan skrev 2017-03-27 klockan 06:28

Nä, det behövs inte. Du får en finare yta, såklart, om du bryner. Men ska man ändå bara dra isär det så behövs det inte. Lycka till!

Lämna en kommentar




Reklam: