Mini-Moussaka

barnmat

Mini-Moussaka
från 8 månader – till 4 barnmatsburkar

3 tomater
1 aubergine
2 dl vatten
100 g köttfärs
1 dl pasta (okokt)
olivolja

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Vi använder en sort med väldigt små pastafigurer, så vi behöver inte klippa ner dem i mindre bitar.

Skålla och skala tomaterna. (Skär ett kryss i tomaterna, lägg i en skål och häll på kokande vatten, vänta en stund och dra bort skinnet.)

Skär tomaten i små bitar. Skala auberginen och skär i små bitar. Lägg olja, tomat, aubergine, vatten och köttfärs i en kastrull och låt puttra ca 15 minuter. Blanda med pastan.

Jag skär mitt i riktigt små bitar, så jag behöver inte mixa det. Men det går utmärkt att köra ett par varv med stavmixern i det.

Källa: Lite ändringar, men receptet kommer ursprungligen från Andra Mosboken av Johanna Westman, Kenneth Andersson och Ebba Bonde.

Lämna en kommentar




Reklam: