Korvstroganoff i crock pot

Ute föll snön, och jag skulle kunna måla upp en vacker bild av det underbara landskapet. Men sanningen är att jag bor i Skåne och hittills har vi inte haft en enda dag med vacker snö och sol som glittrar i den. Men ut i slasket skulle vi och det var lyx att komma hem till en klassisk korvstroganoff efter några timmar i kylan.

Det verkar förresten som att många har fått en slow cooker i julklapp, för sökningar efter dessa recept ökar lavinartat för tillfället, liksom frågorna jag får. En av frågorna är varför man egentligen ska använda slow cookern till enkla saker, som exempelvis denna korvstroganoff. Det går ju snabbare på spisen. Absolut, det gör det. Men för mig handlar det om smidighet. Jag kunde förbereda hela middagen på morgonen när jag hade ork, sen var vi ute på dagen och när vi kom hem på söndagskvällen så var middagen plötsligt bara färdig. Många rätter vinner dessutom på långkok då smakerna hinner gosa ihop sig. Har du fler frågor så bara hojta till, jag har samlat de flesta svaren här >>

Är du på jakt efter fler recept speciellt anpassade för crock pot, klicka här >>

Slow cooker korvstroganoff

Korvstroganoff i slow cooker

till 4-5 portioner

800 g falukorv
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
3 dl vatten (lika mycket vatten som krossade tomater)
1 msk tomatpuré
1 dl chilisås

1 grönsaksbuljongtärning
3 msk kalvfond

efter 4-5 timmar:
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk mjöl
2 msk djupfryst persilja

till servering:
ris
ättiksgurka

ingredienser till korvstroganoff

Hacka gul lök och vitlök och lägg ner i slow cookern.

Tips: Har du möjlighet så bryn gärna löken innan. Rå lök rakt ner i slowcookern kan ge en märklig bismak. Vissa tycker inte det märks någon skillnad medan andra tycker det är jättestor skillnad. 

Skär korven i strimlor. Blanda med de andra ingredienserna i slow cookern (dock inte det som ska i på slutet). Sätt igång på 5 timmar low.

hur man tillagar korvstroganoff

Efter 5 timmar: Blanda grädde och mjöl och rör försiktigt ner i grytan. Låt gå en liten stund till, bara precis så att det blir varmt, ungefär lika lång tid som det tar att koka ris till. Blanda ner persiljan och servera Korvstroganoffen med ris.

Kommentarer

Jeannette Nilsson skrev 2018-08-08 klockan 15:29

Hej! Jätte gott recept och enkelt. Väldigt bra.

Millan skrev 2018-08-11 klockan 08:53

Hej Jeannette! Vad kul att du gillade receptet och skrev en kommentar! /Millan

Klas Sandberg skrev 2020-02-01 klockan 09:27

Ska testa detta idag. Låter enkelt och gott.

Millan skrev 2020-02-02 klockan 15:54

Hoppas du tyckte om det! Ett av våra crock-pot-favoritrecept här hemma :)

Roger Lönneroth skrev 2020-02-09 klockan 13:08

Det blev kanongott :-) ...

Millan skrev 2020-02-09 klockan 18:47

Vad kul att du tyckte det Roger! :) Tack för att du berättade!

Johan skrev 2020-04-18 klockan 16:07

Blev riktigt sugen på detta recept och satte igång. Missade att klockan var snart kl 17 ? blir en sen middag i natt ???

Millan skrev 2020-04-19 klockan 20:19

Haha, men du, släng ner det i en vanlig gryta och koka upp istället. Jag använder det här receptet ibland utanför crock poten också :) Hoppas du tyckte om det!

Jürgen Hartmann skrev 2020-10-22 klockan 11:49

Fråga: kan man koka med potatis samtidigt också eller ska man koka dom seperat

Millan skrev 2020-10-23 klockan 06:28

Jürgen: Jag vet att det finns folk som kokar med potatis, men jag personligen tycker inte det blir gott. Jag tycker det blir en enda sörja av det hela.

Linda skrev 2021-01-11 klockan 11:27

Hej! Ska man sätta den på hög eller låg värme i 5 timmar?

Millan skrev 2021-01-11 klockan 13:47

Hej Linda! Det står i texten, 5 timmar på low. Men det beror ganska mycket på vilken slow cooker man har, så se det mest som vägledning.

Kenneth skrev 2023-04-10 klockan 20:53

Testade receptet, och smakmässigt så var det den godaste korv stroganoff jag har ätit, men, att falukorven har legat i 5 timmar i crockpoten gör den väääligt lös, och tappar allt tuggmotstånd. Jag funderar på om det kanske är bättre att steka löken osv osv och efter 5 timmar, bara lägga ner falukorven med grädden. Ingen av barnen (3st) var speciellt sugna i en korv som var helt sönderkokad, och jag var inte heller speciellt förtjust, så det kanske kan vara ett alternativ för de som känner samma. :)

Millan skrev 2023-04-14 klockan 18:15

Hej Kenneth! Det är definitivt ett alternativ! Testa även olika typer av falukorvar, för trots att de är namnskyddade upplever jag stor skillnad just hur de blir efter några timmar.

Lämna en kommentar




Reklam: